ELVii 532VP

De meest effectieve
laserbehandeling voor
huidoneffenheden.

Wat is de ELVii 532VP?

Een laser die voor een effectieve behandeling zorgt van o.a. rode vaatjes en pigment.

Diodelasers staan bekend om hun buitengewone doeltreffendheid bij het behandelen van rode vaatjes en pigmentproblemen. Bovendien kunnen ze worden ingezet om steelwratjes te verwijderen, evenals voor de behandeling van aandoeningen zoals rosacea en couperose. Wanneer oppervlakkige rode vaatjes worden behandeld, is vrijwel onmiddellijk resultaat merkbaar. In het geval van pigmentbehandelingen kan het pigment aanvankelijk donkerder worden voordat het gewenste resultaat zichtbaar wordt.

De werking van een pigment- en vaatlaser met de ELVii:

Tijdens een laserbehandeling wordt licht omgezet in energie binnen de huid, wat resulteert in de verwarming van de bloedvaatjes. Dit leidt tot samentrekking van de vaatwanden. Daarna zal het lichaam de resterende resten vanzelf opruimen. Dankzij een laser met een diameter van slechts enkele millimeters kunnen zichtbare vaatjes uiterst nauwkeurig worden behandeld, zonder enige schade aan de omliggende huid.

Laseren Huidoneffenheden Elvii Laser

VOOR

NA

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling

Wanneer u besluit om een behandeling te ondergaan, zal uw huid eerst grondig worden gereinigd. Vervolgens wordt u gevraagd om een beschermende bril te dragen om uw ogen te beschermen tegen de laserstralen. Daarna zal uw behandelaar de te behandelen plekjes individueel belichten. In het geval van het behandelen van rode vaatjes zullen deze door de warmte worden dichtgeschroeid, waarna ze hun functie verliezen en door het lichaam worden afgevoerd.

Bij pigmentbehandeling absorbeert het pigment de energie van de laserstraal, waardoor het pigment zeer snel opwarmt. Het pigment wordt in feite gedispergeerd, wat kan leiden tot afschilfering en mogelijk het ontstaan van korstjes die vanzelf zullen genezen. Het resterende pigment wordt op natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de hoeveelheid plekjes en de locatie hiervan. In de meeste gevallen duurt het enkele minuten, maar bij grote oppervlakten kan het iets langer duren.

Wat mag ik verwachten?

Is de laserbehandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling is niet pijnlijk. De warmte die wordt gevoeld wanneer een puls wordt afgegeven, verdwijnt vrijwel direct. Na de behandeling kunt u een warm en licht branderig gevoel ervaren.

Wat zijn de voor- en nazorgmaatregelen?

Het is belangrijk om tot vier weken voor en vier weken na de behandeling bescherming tegen zonlicht te hebben. Als blootstelling aan zonlicht onvermijdelijk is, gebruik dan minimaal zonnebrandcrème met factor 30. Het is essentieel dat uw huid niet bruin is tijdens de behandeling.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Er moeten 4 tot 6 weken zitten tussen opeenvolgende behandelingen. Deze tijd is nodig voor het lichaam om de behandelde plekjes op te ruimen. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig voor het verwijderen van pigmentvlekken en 3 tot 5 behandelingen voor rode vaatjes. Het exacte aantal behandelingen kan variëren, dus uw behandelaar kan u hierover goed adviseren.

Zijn er bijwerkingen of risico's van deze laserbehandeling?

Tijdens en na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. Bovendien bestaat, zoals bij elke andere laserbehandeling, een kleine kans op huidschade, wat kan leiden tot mogelijke kleine brandwondjes en/of verkleuringen van de huid. Deze verkleuringen zullen echter meestal binnen enkele weken tot maanden verdwijnen.